27/02/2019

Tarragona aborda les violències masclistes als entorns digitals

Més de 40 persones van assistir ahir a l’acte de presentació i als tallers formatius del projecte “Unfollow a les Violències Masclistes” a Tarragona. L’esdeveniment va tenir lloc a la Sala Pau Casals de la Delegació Territorial de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona.

Carmina Blay, coordinadora territorial de Joventut va donar la benvinguda a les assistents i va posar en valor la tasca del CNJC i la importància de fer front al masclisme en tots els àmbits de la vida. A continuació, Georgina Rodríguez, responsable de l’àrea de gènere del CNJC i membre del Secretariat va explicar breument el projecte educatiu i va donar pas a Xavi Cela, de la Cooperativa Candela. En un format xerrada, Cela va introduir les principals idees clau per entendre com s’articula el masclisme a la xarxa i com es desenvolupa entre joves i adolescents.
El ponent va voler criticar el paternalisme i la desresponsabilització de la societat adulta envers el masclisme entre el jovent, així com també va apuntar l’estigma del jovent, en especial el de les sexualitats femenines i de les no normatives.

Per últim, la borsa de formació i facilitació del CNJC va dinamitzar un taller formatiu per tal que professorat i educadores de diferents àmbits aprenguessin a utilitzar els recursos de la guia Unfollow a les Violències Masclistes i del conjunt del projecte entre joves i adolescents.

Consulta-ho als mitjans locals de Tarragona:

La iniciativa del CNJC s’ha desenvolupat en col·laboració amb diverses entitats expertes en la temàtica, com la Cooperativa Candela Acció Comunitària i Feminista, i Educació per a l'Acció Crítica (EdPAC), i compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones.

A continuació podeu observar algunes de les imatges de la sessió.
Més informació sobre el projecte.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.