17/12/2015

Torna el curs #EuroMed del CNJC, amb més força que mai!

El curs se celebrarà del 14 al 20 de febrer del 2015 a Barcelona.El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), com cada any, celebra un curs de formació residencial gràcies al finançament obtingut via el programa Erasmus+ de la Comissió Europea. Aquest any, el curs se celebrarà del 14 al 20 de febrer del 2015 (inclosos dies de desplaçament dels participants) a Barcelona (lloc per confirmar), i s’hi analitzarà el rol que podem jugar les entitats juvenils d’arreu del Mediterrani per fer front a la creixent discriminació, xenofòbia i racisme sorgits arran dels darrers esdeveniments polítics i migratoris en el context euromediterrani. 

Aquest tema va ser escollit en el marc de la Comissió Internacional de juliol de 2015, així com s’enquadra en el sentit de la darrera resolució aprovada al Comitè Executiu del CNJC “Refugiats i refugiades: benvingudes! Per una euromediterrània lliure de polítiques frontereres excloents i compromesa amb els drets humans”.

Aquest curs que celebrarem al febrer és la primera de les activitats que preveu el projecte “For Youth Cooperation Across the Mediterranean!”, que culminarà amb una formació de formadores al maig del 2016 en el marc de la Mediterranean University on Youth and Global Citizenship (MedUni). Podeu llegir més sobre la temàtica i objectius del curs i del projecte en el document “Concept Note”.

Seguint la línia d’anteriors convocatòries, aquest curs de formació pretén reunir 31 joves líders, treballadores/es juvenils i educadors/es de diverses organitzacions juvenils actives en l’àrea euromediterrània. El CNJC s’ha reservat dues places perquè hi participin persones de les nostres organitzacions membre, amb el desplaçament i l'estada coberts pel CNJC.
Com ja sabeu per anteriors edicions, comptem amb partners internacionals de diversos països europeus i de la ribera Sud del Mediterrani. Aquest any, podreu participar al curs juntament amb una ampliada xarxa d’organitzacions sòcies, compartint projectes i experiències amb companys i companyes de:

European Federation for Intercultural Learning – Bèlgica
Egypt Foundation for Youth and Development – Egipte
The Mediterranean Forum for Youth – Marroc
Refugees .. Not captives – Síria
Club Culturel Ali Belhouane – Tunisia
Rönesans Enstitüsü (Renaissance Institute) – Turquia
Mreza Mladih Hrvatske Udrug – Consell Nacional de Joventut de Croàcia
Sojuz Nacionalen Mladinski Sovet na Makedonija Kumanovo – Consell Nacional de Joventut de l’Antiga República de Macedònia
African Diaspora Youth Network In Europe (ADYNE) – Bèlgica
Forum For Development Culture and Dialogue – Líban
Mladinski Svet Slovenije – Consell Nacional de Joventut d’ Eslovènia
Krovna organizacija mladih Srbije – Consell Nacional de Joventut de Sèrbia
Independence youth union – Palestina
Women for Cultural Development – Namaa – Jordania
Hashomer Hatzair –  Israel
Forum of European Muslim Youth and Student Organisations (FEMYSO) – Bèlgica
Forum Nazionale Giovani – Consell Nacional de Joventut d’Itàlia
Federation of Young European Greens – Bèlgica
Conselho Nacional de Juventude  – Consell Nacional de Joventut  de Portugal
Bureau Europeen du Scoutisme – Bèlgica
Unió de Joves de Saguia El Hamra i Río de Oro (UJSARIO) – Sàhara Occidental

Així mateix, comptem amb la dinamització d’un equip de formadors i formadores de la Borsa del CNJC i de procedència internacional. El curs es facilitarà en anglès en la seva totalitat

Si us interessa presentar-vos com a candidats/es, us podeu descarregar el document de sol·licitud (Application form for individual participants) i un model de carta de recomanació (Endorsement letter) que ha d’omplir l’entitat juvenil que us acredita, que heu de tornar degudament omplert en anglès fins al 24 de gener de 2015 inclòs a  internacional@cnjc.cat. En cas de ser seleccionats/des, ens posarem en contacte amb vosaltres per donar-vos els següents passos per organitzar l'estada.

Des del Consell us animem a participar en aquesta fantàstica experiència de cooperació internacional! Per qualsevol qüestió no dubteu en contactar internacional@cnjc.cat.
 

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.