12/03/2019

Trencar els tabús: la clau per abordar el suïcidi juvenil

La setmana passada va tenir lloc a Rubí a taula rodona ‘Encarem el Suïcidi Juvenil’, un debat destinat a compartir estratègies per tal de fer front a la problemàtica. A la taula hi van participar professionals i persones expertes sobre la temàtica, com Marta Ballesta i Anna Garcia, del Centre de Salut Mental de Rubí, Cecília Borràs, presidenta de l’Associació de Supervivents Després del Suïcidi (DSAS) i Anna Plaza, coordinadora de la Unitat de Crisis i Prevenció del Suïcidi de la Dreta de l’Eixample. El debat, presentat per Carles Pericas i Estrella Claramunt, resposables de l’àrea de Salut del CNJC i membres del Secretariat, va ser moderat per Carles Alastuey, director de l'Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Rubí.

Entre d’altres aspectes, les assistents a la taula van ressaltar la manca de protocols d'actuació en diferents espais davant el fenomen, i també la necessitat d’una millor coordinació institucional. D’altra banda, es va destacar que és imprescindible trencar els tabús sobre el suïcidi i l’estigma envers la salut mental, tractant el tema obertament, així com també es va subratllar la importància de sensibilitzar a la població i de generar un discurs preventiu de la problemàtica des de les entitats, institucions i els els mitjans de comunicació.

L’esdeveniment va servir per presentar el recurs ‘Encarem el Suïcidi Juvenil’, una guia de prevenció del suïcidi juvenil i d’acompanyament del dol que podeu trobar en aquest enllaç.
L’acte va aplegar unes quaranta persones i va tenir lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí.

A continuació podeu observar un petit recull de fotografies de l'esdeveniment.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.