09/03/2018

Trencar l’estigma i generar espais associatius saludables: les claus per abordar la salut mental associativament!

Els passats divendres i dissabte 2 i 3 de març el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya vam organitzar el curs Cuidem-nos! sobre salut mental i emocional als espais associatius. Les dues sessions van tenir lloc al Casal de Barri Pou de la Figuera, situat al barri barceloní del Born.

Una trentena de persones provinents de l’àmbit associatiu van participar activament de les dues sessions. Divendres, Obertament va dur a terme una formació sobre l‘estigma social que impregna tot allò relacionat amb la salut mental. La primera part de la jornada de divendres la vam dedicar a una xerrada per identificar l’estigma i posar de manifest la importància de trencar amb els tabús i parlar sense pèls a la llengua sobre qüestions de salut mental i emocional. A llarg de la segona part vam poder participar de dinàmiques per aprendre eines per combatre aquest estigma i facilitar espais de seguretat per tractar la temàtica, així com compartir experiències associatives relacionades amb la salut mental. Finalment, dues persones activistes d’Obertament van explicar-nos en primera persona la seva experiència i vam poder aprendre molts consells.

 

La jornada de dissabte va estar dinamitzada per la Cooperativa Fil a l’Agulla, que ens van ensenyar una gran quantitat de tècniques per tal de generar espais associatius saludables a nivell emocional i relacional. A través de diferents dinàmiques, tallers i activitats, ens van transmetre eines per aprendre a acollir noves persones a les nostres entitats i ens van proporcionar diferents recursos per facilitar i dur a terme una bona gestió de possibles conflictes. 

Podeu fer un cop d’ull a les imatges que trobareu a l’àlbum fotogràfic de Facebook.

Per últim, volem agrair a totes les persones assistents, però també a les persones d’Obertament, de Fil a l’Agulla i del Casal de Barri Pou de la Figuera per fer possible aquest curs.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.