02/02/2015

Trenta entitats juvenils analitzen el paper dels i les joves en el món local

També han debatut propostes per millorar la incidència en les polítiques municipals. Ho han fet a l’Àgora Jove del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que s’ha celebrat a L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) aquest cap de setmana.Una cinquantena de joves d’arreu de Catalunya, representants de diverses entitats juvenils del país, han debatut aquest cap de setmana sobre quina és la incidència dels joves en l’àmbit municipal i quines mesures cal adoptar per tal de transformar les polítiques de joventut en l’àmbit local.
 
En el marc de l’Àgora Jove, celebrada a l’Alberg Jaume l de L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), sota el títol de “Els i les joves, motor local! Transformem pobles i ciutats”, els i les participants d’edats compreses entre els 16 i els 30 anys han posat sobre la taula la necessitat de democratitzar més les polítiques de joventut que es fan als municipis, fent-les més pròximes i participatives. Aquesta trobada és el punt d’inici de la campanya de foment de la participació juvenil i d’incidència política que durà a terme el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, plataforma que agrupa unes 100 entitats juvenils del país, de cara a les eleccions municipals del proper 25 de maig.
 
Entre les idees que s’han debatut al llarg del cap de setmana, destaquen propostes en el camp de l’emancipació, com és l’increment del parc públic d’habitatge i la necessitat d’incrementar cooperatives d’habitatge en règim de cessió d’ús. En el camp de la gestió de l’espai públic, s’ha abordat l’excessiva regulació d’aquest amb ordenances municipals i de civisme poc inclusives i que dificulten la pròpia participació juvenil. En matèria de gènere i salut, s’han debatut propostes en relació a l’actualització de l’educació afectivo-sexual i el paper de les entitats juvenils com a espais d’apoderament i de cohesió social.
 
Així, també s’han demanat promoure iniciatives d’autogestió juvenils i mesures de foment de l’associacionisme, en un context en què, des de diferents poders públics, s’impulsa legislació que dificulta i burocratitza l’activitat associativa i de la societat civil en general.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.