01/10/2018

Un any de l'1 d'octubre: comunicat del CNJC

Fent retrospectiva, fa un any de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya i com a Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) reiterem la nostra defensa als processos democràtics i participatius i el nostre rebuig a les mostres de repressió i violència viscudes tot just fa un any. Volem mostrar una vegada més la nostra preocupació davant la privació de drets i llibertats que viu la societat catalana des d’aleshores.

El CNJC té com a una de les seves principals missions fomentar i promoure l’associacionisme i la participació juvenil, i per això creiem que és indispensable establir unes condicions polítiques i socials que garanteixin l’empoderament ciutadà en forma de democràcia, un Estat basat en el respecte als drets fonamentals com és el dret a vot i a la llibertat d’expressió i associació. Un marc en el qual són igual d’imprescindibles la cerca de solucions dels interessos en conflicte a través de la política i el debat públic, i la promoció dels drets socials com l’educació, la salut, l’habitatge, el treball i la cultura per tal de garantir la participació efectiva de tota la ciutadania sense discriminació de cap tipus. 

És per això que un cop més recordem la força ciutadana de fa un any, l’exemple de civisme i democràcia viscuts per part de la població aquell dia i el malestar generat pels actes de violència dels cossos policials. Reiterem el suport del CNJC als actes i mobilitzacions de fa un any i exigim, seguint en la línia de les últimes resolucions aprovades en assemblea1, el ple respecte dels drets i les llibertats.

 


Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.