25/11/2011

Un any més ens plantem davant la violència contra les dones

En motiu del Dia internacional contra la violència de gènere.

El 25 de novembre el CNJC se suma al clam popular contra la violència masclista, rebutjant i denunciant tant les morts que aquesta causa dia a dia, com la resta de formes de violència quotidiana invisible i silenciada.

Aquesta vulneració dels drets humans, que atempta directament contra la igualtat entre les persones i la llibertat de les dones, neix de les relacions de poder desiguals basades en el sistema patriarcal. És per això que l’eradicació de la violència contra les dones ha de passar per un canvi social estructural, que comença amb la denúncia i sensibilització diàries.

En aquest sentit, des del CNJC volem compartir amb la resta d’entitats i persones joves un seguit de recursos i enllaços que poden contribuir a la prevenció i sensibilització socials:

 
Us animem també a participar a la Marxa de Canaletes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona convocada avui 25 de novembre a les 19h. Al final de la marxa tindrà lloc la concentració amb Dones de Blanc, la lectura del manifest de la Xarxa de Dones Feministes Contra la Violència i diversos parlaments. L’Institut Català de les Dones (ICD) convoca també diferents actes institucionals arreu del territori que podeu consultar en aquest enllaç.

Finalment, també us convidem a assistir al Concert Solidari “Trenquem el silenci als centres educatius, amb el Cor Carlit de gospel, avui divendres 25 de novembre a les 21h a l’Església del Pi de Barcelona. Adjuntem cartell (cal comprar entrada anticipada).

Des del Consell volem difondre també els manifests que ens han arribat des del’ICD i de la Xarxa de Dones feministes contra la violència, i que trobareu adjunts.

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.