23/10/2017

Un centenar de joves a la XIX Trobada del Triangle Jove 2017

El cap de setmana del 20, 21 i 22 d’octubre va tenir lloc a Alcúdia, Mallorca, la Trobada de la Fundació Triangle Jove 2017. Es tracta d’una trobada anual destinada als representants de les diferents entitats juvenils i consells locals de joventut que en formen part. Aquesta trobada està concebuda com un espai de formació, debat i coneixement mutu i té, com a objectiu final, millorar la qualitat de l’associacionisme i potenciar la participació social del jovent, així com oferir a les entitats membre dels tres consells la possibilitat de trobar espais d’encontre i intercanvi de treballs, experiències i reivindicacions comunes.

L’eix vertebrador d’aquesta XIXena trobada estava conformat per la salut mental i l’associacionisme, per tal de reforçar el vincle entre les dues temàtiques i amb l’objectiu d’evidenciar la importància de la salut mental i de cuidar-nos en el marc de la vida associativa. Un centenar de participants de fins a 35 entitats juvenils (consells locals de joventut, entitats educatives, joventuts de partits polítics o sindicats…) va poder beneficiar-se d’aquestes jornades de trobada, formació i reflexió.

Dissabte es van dur a terme 6 formacions relacionades amb l’eix vertebrador. La primera tractava les cures de les persones associades per tal d’afavorir l‘educació emocional i així millorar la qualitat associativa. La segona formació portava per títol ‘Parlem del suïcidi juvenil’ i tenia l’objectiu de trencar els tabús sobre la temàtica i visibilitzar una problemàtica molt quotidiana. En tercer lloc, els i les participants es van formar sobre la salut mental, amb una visió des de la perspectiva LGBTI+ i de gènere. La següent sessió girava al voltant de la participació i la desigualtat social, per tal de plantejar estratègies per afavorir la inclusió i la cohesió social dins les entitats. La sisena temàtica que es va treballar va ser la qualitat participativa i el model de participació, on es van transmetre diferents models i conductes positives que poden beneficiar la participació en l’espai associatiu. La darrera formació estava encarada a reflexionar sobre les dinàmiques tòxiques i la resolució de conflictes, passant per la identificació dels problemes i la prevenció d’aquestes situacions a través de dinàmiques saludables.            

A part de les formacions, la trobada va servir per crear diversos espais de trobada per entitats del mateix àmbit amb l’objectiu de fomentar sinergies entre elles. També es van  generar activitats per compartir els coneixements i les inquietuds sobre les diferents formacions treballades entre els i les participants.

En un moment de la tarda de dissabte, el CNJC va organitzar un petit acte en suport a Jordi Sànchez, president de l‘Assemblea Nacional Catalana, i a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, que en aquests moments es troben en presó preventiva sense fiança per haver organitzat una concentració pacífica el passat 20 de setembre.

 

La Fundació Triangle Jove, fundada el 1999, és un espai de col·laboració del Consell de Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), englobant així l’associacionisme juvenil dels territoris de parla catalana. El proper octubre de 2018 es durà a terme la XXena edició de la Trobada del Triangle Jove que tindrà lloc a Catalunya.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.