02/07/2019

Un Parlament només de dones per reivindicar el dret a la participació social i política

Ahir 1 de juliol, en commemoració dels 25 anys de la Conferència de Beijing, va tenir lloc al Parlament de Catalunya una imatge inèdita: tot l’hemicicle ple de dones. El CNJC, com a membres del Consell Nacional de les Dones de Catalunya i plataforma associativa activa en el conjunt de la societat civil, vam assistir al Ple.

El 1995 la capital xinesa va acollir la IV Conferència Mundial de les Dones amb l’objectiu d’arribar a pactes per aconseguir una igualtat efectiva en 6 eixos: els Drets Humans de les dones, l’educació i la cultura, els drets laborals i econòmics, la participació social i política, la salut i els drets sexuals i reproductius, i els drets de dones i infants a una vida lliure de violències masclistes. 

Reprenent els eixos de Beijing, el Parlament d’ahir -format per les 60 dones diputades i per altres dones membres de la societat civil o vinculades a entitats feministes- va sotmetre a votació una declaració que recollia totes aquestes reivindicacions per tal d’assegurar i marcar l’agenda de les polítiques de gènere en els propers anys. Aquest va ser el resultat de dues setmanes de treball intens i de mesos de col·laboració amb el Consell Nacional de les Dones.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya vam coordinar el Grup de Treball sobre el dret a la Participació Social i Política. Mònica Torralba, presidenta del CNJC, va comparèixer al Ple de les Dones per denunciar la sobrerepresentació dels homes en l’esfera pública i per apostar per la paritat efectiva en els espais de presa de decisió dels poders públics. 
La sessió va culminar en l’aprovació de la declaració que insta al Parlament de Catalunya i a la resta d’institucions públiques a aplicar tot un recull de mesures per garantir els drets de la meitat de la població.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.