09/10/2019

Un pas endavant en la cooperació amb el Sàhara Occidental

Aquesta setmana hem rebut la visita de Hareira Mohamed, representant de cooperació internacional de l’UJSARIO com a membre del Comitè Executiu de l’organització juvenil del Sàhara Occidental.

L’objectiu de la trobada ha estat el de conèixer projectes i iniciatives de cooperació internacional, compartir sensacions i reflexions sobre el sentit de la cooperació i la solidaritat entre pobles i posar-nos al dia de primera mà sobre la situació actual del jovent als campaments del Sàhara Occidental. Aquests diàlegs s’han materialitzat en la renovació d’un nou conveni entre l’UJSARIO i el CNJC que guiarà els diferents projectes entre ambdues organitzacions. Com a Consell Nacional de la Joventut de Catalunya refermem de nou el nostre compromís amb el dret a l’autodeterminació i la lluita del poble sahrauí.

Hareira Mohamed ens ha expressat la seva preocupació per la manca d’opcions per al jovent que viu als campaments de la provincia de Tinduf, oportunitats laborals escasses i molt poca oferta d’oci i cultura. “La cooperació internacional hauria de focalitzar-se en qüestions com la formació i ha d’encarar-se cap a l’ocupació, tant social com laboral”. A més, ens ha informat de les problemàtiques que tenen els grups d’escoltes locals, a causa de la manca d’opcions d’oci i facilitats per desenvolupar les activitats que haurien de ser regulars com sortir d’acampada. D’altra banda, ens ha explicat com estan començant a treballar la perspectiva de gènere a partir de grups no mixtes de dones joves.

Durant aquests dies, la representant de l’UJSARIO ha aprofitat per reunir-se també amb el Fons Català per la Cooperació, el Consell de Joventut de Barcelona i la Plataforma pel Sàhara. La trobada amb l’Intergrup Parlamentari pel Sàhara amb les diputades del Parlament de Catalunya s’ha hagut de suspendre a causa de l’agenda institucional.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.