Actualitat

11/05/2011

Una multa contra tots

Editorial conjunt de diversos mitjans i portals web en solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià.
El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.
 
Malgrat aix√≤, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una s√®rie d‚Äôexpedients administratius contra l‚Äôentitat responsable d‚Äôaquestes emissions, Acci√≥ Cultural, cosa que s‚Äôha tradu√Įt en una llarga persecuci√≥ pol√≠tica i econ√≤mica. El passat mes d‚Äôoctubre, l‚Äôentitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s‚Äôenfronta a dues multes m√©s que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n‚Äôha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associaci√≥ cultural sense √†nim de lucre la continu√Įtat de la qual pot posar en perill.
 
Durant aquests quatre anys, Acci√≥ Cultural ha fet patent l‚Äôampl√≠ssim suport a TV3 al Pa√≠s Valenci√†, fins a arribar a l‚Äô√®xit de la manifestaci√≥ del passat 16 d‚Äôabril a Val√®ncia. En aquest sentit, cal tamb√© recordar les 651.650 signatures recollides per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) ‚ÄúTelevisi√≥ sense Fronteres‚ÄĚ per legalitzar la recepci√≥ de totes les televisions en catal√† en el conjunt del domini ling√ľ√≠stic, i que ara podria entrar a tr√†mit parlamentari al Congr√©s espanyol.
 
Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acci√≥ Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la ra√≥ a l‚Äôentitat en aquest conflicte artificial; per√≤, de moment, Acci√≥ Cultural ha de pagar les multes que encara t√© pendents si no vol patir l‚Äôembargament dels seus comptes corrents i b√©ns mobles i immobles. Davant aquesta greu situaci√≥, el nostre deure √©s col¬∑laborar a fer front col¬∑lectivament a una multa que en realitat √©s contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d‚Äôexpressi√≥. Per aix√≤, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida p√ļblica perqu√® feu una donaci√≥ solid√†ria a Acci√≥ Cultural (www.acpv.cat): aix√≠ com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per a la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continu√Įtat d‚ÄôAcci√≥ Cultural.

Subscriu-te!