30/01/2017

Viladecans i Arenys de Munt, a favor del vot als 16 anys!

Des del CNJC celebrem que els ajuntaments de Viladecans i Arenys de Munt hagin aprovat una moció i una declaració institucional en favor de rebaixar l'edat de vot. Els textos, presentats pels grups municipals d'ERC-AM i ERC, insten al Govern espanyol a reformar la Llei orgànica 5/1985 de règim electoral per tal d'ampliar el dret a sufragi al jovent d'entre 16 i 18 anys. També demanen a la Generalitat que inclogui aquest aspecte al futur projecte de la Llei Electoral Catalana. 

Les dues poblacions se sumen als diferents consistoris que ja han aprovat mocions en aquesta línia, com Badalona o l'Hospitalet de Llobregat. Rebaixar l’edat de sufragi és una reivindicació històrica del CNJC que el Congrés dels Diputats ha debatut i sotmès a votació en tres ocasions durant els darrers mesos.

El CNJC treballa en l’àmbit municipal de la mà dels diferents Consells Locals de Joventut d’arreu de Catalunya. És des d’aquesta vocació municipalista que que instem a la resta d’ajuntaments a tirar endavant mocions que reclamin reduir l’edat amb dret a vot als 16 anys.
 
Rebaixar l'edat de sufragi és una qüestió de coherència i salut democràtica. Als 16 anys les persones joves han completat l’educació secundària obligatòria i adquirit gran part dels seus drets i deures com a ciutadanes –treballar, emancipar-se, casar-se i assumir responsabilitats penals-. Per tant, haurien de poder exercir el dret a vot. Un fet que, per altra banda, fomentaria l’interès del jovent per la política i la participació en la vida democràtica.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.