Campanyes

Diàlegs Digitals: l'actualització pendent de l'associacionisme juvenil

Vivim en societat que des de fa anys viu una transformació digital i tecnològica constant. Ho veiem en el nostre dia a dia en tot el que fem, segurament l'ús quotidià del telèfon mòbil per a fer-ho gairebé absolutament tot potser n'és la màxima expressió. Les conseqüències de l'aïllament social provocat per la pandèmia de la COVID-19 també ens porten a un escenari de major digitalització, ja que s'han incrementat moltíssim les relacions telemàtiques i digitals en detriment de les activitats presencials i amb contacte físic .

Des d'una perspectiva social i política hem de parar atenció a tot aquest fenomen. Quines implicacions ètiques i polítiques té tot això? I en les nostres formes de governar-nos i conviure?
Aplicant una mirada crítica, juvenil i associativa, com a CNJC volem entomar també aquest nou escenari. Com s'està donant la participació digital avui dia? Quins reptes de present i futur tenim? Quin ha de ser el paper de l'administració? Aquestes són les preguntes inicials que ens volem respondre a través d'un cicle de trobades, debats i formacions sobre la participació digital, les seves conseqüències i els reptes de l'associacionisme.

Per aquest motiu us presentem el cicle Diàlegs Digitals: l'actualització pendent de l'associacionisme juvenil, un bloc de tres taules rodones amb expertes i especialistes en la temàtica que abordaran les preguntes esmentades anteriorment. Les tres taules es duran a terme a la Lleialtat Santsenca (Carrer d'Olzinelles, 31, Barcelona), però tots tres esdeveniments també es podran seguir de manera telemàtica, en streaming a través del nostre canal de YouTube.
Per a les persones que vulgueu assistir presencialment, és necessària la inscripció prèvia.

 

 

PROGRAMA:

15 d'octubre de 2020.
La falsa neutralitat política dels espais digitals. Cap a una dictadura dels algoritmes?

  • Ingrid Guardiola. Professora, productora, realitzadora audiovisual, i investigadora en qüestions relatives al gènere, les desigualtats i la tecnologia en el marco de la cultura i la pràctica audiovisual.
  • Liliana Arroyo. Doctora en sociologia i investigadora de l'Institut de Innovació Social d'ESADE. Especialitzada en transformació digital i impacte social de les eines digitals. 

22 d'octubre de 2020.
Cosir les bretxes digitals. El gran repte per a una participació virtual activa.

  • Jose Manuel Robles. Doctor en sociologia per la UCM i expert en participació i polítiques digitals. Investigador especialitzat en el fenomen de les bretxes digitals i tecnològiques.
  • Mariona Ferrer. Investigadora post-doctoral al Departament de Ciències Polítiques i Socials a JOVIScom per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) especialitzada en joventut, participació política i social, moviments socials, consum polític, polítiques publiques, salut pública i benestar.
12 de novembre de 2020.
La participació digital és més democràtica? Límits i potencialitats en l'àmbit associatiu.
  • Elisenda Ortega. Cap del Departament del Foment de la Participació de l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la Direcció d'Innovació Democràtica de l’ens municipal. Molts anys d'experiència treballant per una participació digital accessible per a totes.
  • Chris Fanning. Activista contra la tirania i l'oligopoli de les grans empreses que dominen el món digital (GAFAM) i expert i promotor dels softwares de programari lliure i/o de codi obert. Membre de la comissió tecnològica LleialTec de la Lleialtat Santsenca, que vetlla per l'apoderament digital de les persones, col·lectius i entitats del barri de Sants a Barcelona. 
  • Ismael Peña. Professor de dret, ciències polítiques i polítiques públiques en diferents universitats i actual Director General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.