Una mica de context...

Les Cartes Catalanes de la Joventut recullen els debats i discussions que preocupen a les persones joves, així com propostes per transformar la realitat juvenil i marcs teòrics per analitzar-la. Són documents de consens que s’elaboren a partir de la participació oberta i transversal de joves i entitats juvenils d’arreu del territori. El CNJC agafa el compromís d'assumir el contingut de la Carta Catalana com a programa polític propi per als propers anys. 

Els Plans d'Actuació Jove recullen algunes de les accions i objectius operatius que desenvoluparan durant els 3 anys següents les organitzacions juvenils per poder assolir els objectius i reptes que es fixa el Pla Nacional de Joventut 2010-2020.

El CNJC ens hem marcat el repte que tots dos documents surtin fruit d’un procés participatiu ampli i transversal protagonitzat per joves i organitzacions juvenils. Per fer-ho possible, hem programat diversos espais de participació:

> Trobades-taller territorials i sectorials: 15 trobades en total distribuïdes arreu del territori català i dirigides al jovent organitzat en el seu sentit més ampli: membres d’entitats, sindicats, joventuts polítiques, moviments socials, plataformes, organitzacions...
> Congrés Català de la Joventut
> Trobades de retorn de conclusions a grups territorials i sectorials
 

(Re)Pensem-ho tot, construïm col·lectivament

La iniciativa d’impulsar la redacció de la quarta Carta Catalana de la Joventut sorgeix del teixit associatiu juvenil català. Concretament de la resolució  “Per una nova Carta Catalana de la Joventut” presentada per l’àmbit d’entitats polítiques del CNJC i aprovada per unanimitat durant el Comitè Executiu del novembre de 2015.

L’última Carta Catalana es va redactar el 2002, però l’aparició de noves necessitats i debats en tots els àmbits l’han deixat obsoleta. Cal doncs que ens parem a analitzar el que ens envolta, que ens escoltem entre nosaltres i que creem un espai autònom des d’on fer sentir la veu i les propostes del moviment organitzat juvenil.

Construïm col·lectivament

El procés té per objectiu generar espais de trobada i diàleg juvenil per intercanviar opinions, anàlisis, reflexions, crear propostes i definir demandes que facin front als reptes i problemàtiques que afrontem les persones joves.

Fem una crida a analitzar la nostra participació com a joves, dibuixar els models socials que volem per la Catalunya de demà i enfocar les futures polítiques públiques.

Volem que entre totes i tots construïm un espai democràtic des d'on incidir políticament i socialment. Per això, els diferents espais de trobada seran autònoms i oberts.

Per què formar part d’aquest procés?

> Per trobar-te amb altres persones joves i debatre sobre el model social que volem, enfocar els reptes col·lectius i generar propostes
> Perquè és una oportunitat de fer arribar la teva veu i la de la teva entitat a un grup de persones amb sensibilitats i punts de vista molt diversos
> Perquè tens l’oportunitat d’incidir en les polítiques públiques del teu entorn
 

Punt de trobada, punt de partida!

El CNJC proposem un marc participatiu ampli format per 6 tipologies d’espais que han de servir com a punt de partida per replantejar-nos, analitzar com participem, detectar el que volem i proposar noves polítiques!

Cada espai compta amb unes particularitats específiques però tenen un mateix punt en comú: fomentar el debat i diàleg autònom entre joves d'arreu del territori. Si vols més informació d'algun d'ells, clica la icona corresponent.             

         
Grup format 13 entitats          

          

 
Aquesta pluralitat d'espais pretén facilitar la participació del màxim nombre de persones joves i poder arribar al teixit associatiu juvenil d'arreu del territori. Els tallers serviran per recollir les reflexions i propostes que posteriorment es debatran durant el Congrés de la Joventut. Aquest serà el punt culminant del procés participatiu i permetrà extraure les conclusions per redactar la IV Carta Catalana de la Joventut i el Pla d'Actuació Jove.

Tens dubtes? Contacta'ns!

Si tens dubtes, comentaris o aportacions respecte al procés participatiu per elaborar la 4a Carta Catalana de la Joventut et pots posar en contacte amb nosaltres a través de: 
 

                                                       
participacio@cnjc.cat               @CNJCat               933 68 30 80
 
 

Subscriu-te!