Òmnium Cultural

Adreça: 
Diputació, 276, pral
08009 Barcelona Barcelona
Telèfon: 
93 319 80 50
L’11 de juliol de 1961, Lluís Carulla i Canals, Joan B. Cendrós i Carbonell, Fèlix Millet i Maristany, Pau Riera i Sala i Joan Vallvé i Creus signaven l’acte de constitució de l’associació. Així va néixer  Òmnium Cultural. L’entitat es va crear en un moment històric en què la cultura catalana es trobava censurada i perseguida per la dictadura franquista i, per tant, recuperar-la i mantenir-la era una necessitat nacional. Amb el seu impuls i el d'altres persones, entre les quals Joan Triadú i Font, que va exercir d'assessor tècnic els primers anys, l’entitat va esdevenir una eina fonamental de resistència nacional i de suplència de les institucions culturals catalanes, inexistents durant la dictadura.

Més de 50 anys després, en un context democràtic, l’entitat segueix sent un punt de referència de la societat civil catalana i treballa des d’arreu del territori català, i amb la força de 54.000 socis i sòcies, per la defensa de la llengua i la cultura catalanes i els drets nacionals de Catalunya. Tot seguit t'oferim un resum de la nostra història, en vídeo i per escrit, amb els principals esdeveniments i els presidents que ha tingut l'entitat.

El fons històric de l'entitat es troba cedit a l'Arxiu Nacional de Catalunya, on es poden consultar els primers exàmens per formar professors de català en la clandestinitat, epistolaris, cartelleria o bé informació de les juntes directives.

Localització

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.