Association de la Fondation Etudiante pour la Ville (AFEV)

Adreça: 
c/ de Josep Anselm Clavé, 6,
08002 Barcelona Barcelona
Telèfon: 
93 624 17 19 / 633 26 46 26
Som una entitat de voluntariat social universitari, el nostre treball és reconegut per la Fundació Jaume Bofill i per la Marató de la Pobresa de TV3 i el nostre projecte va ser seleccionat pel seu valor afegit i la seva innovació social pel XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores (Barcelona, 2014). El 2007, també, el gabinet de recerca francès Trajectoires va avaluar els efectes de l’acció de l’AFEV a França i va determinar que un dels factors que poden ajudar a pal•liar el risc d’exclusió social són els espais de socialització i el suport a l’acompanyament escolar.

L'AFEV neix a França el 1991 com un moviment d'educació no formal i amb l'objectiu de ser una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat, amb la voluntat de lluitar contra les desigualtats i de crear un vincle entre dos joventuts que no tenen ocasió de trobar-se: els nens/es i joves en dificultat escolar i social i els estudiants universitaris. 

A Catalunya, l’acció de l’AFEV va començar el 2008 a Barcelona al barri de la Barceloneta i en aquests moments estem actuant  a diferents barris de Barcelona i poblacions de la província de Barcelona.
Actualment, l'AFEV treballa a 280 barris i ciutats franceses i catalanes sempre en zones prioritàries d'intervenció social, posant en contacte a 7.500 estudiants amb 10.000 infants i joves en situació d'exclusió social, cada any.

La missió de l'entitat és promoure el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en exclusió o dificultats socials, famílies i comunitat dels barris i territoris desafavorits.

La visió de l'entitat s’emmarca dins el camp de la igualtat de drets i la lluita contra les desigualtats socials i educatives. 

Localització

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.