Introducció

El CNJC interlocuta per defensar un model d'educació pública, de qualitat, que garanteixi la igualtat d’oportunitats de l’alumnat i que garanteixi i que s’eduqui en i per la participació dels infants i joves. És sobretot en el marc del Consell Escolar de Catalunya i el Consell Interuniversitari de Catalunya on es porta a terme aquesta incidència.

El CNJC també treballa per la defensa del model d’immersió lingüística de Catalunya, sobretot a través de la seva participació activa en el plenari de Som Escola. Pel que fa al món universitari, és important continuar treballant per garantir la participació de l’alumnat en els òrgans i consells universitaris que garanteixin una participació realment democràtica de la comunitat universitària. I no menys important és vetllar per un bon sistema de beques i ajuts a l’educació i a la recerca.

Posicionaments

Resolucions sobre educació formal:

Darrers comunicats o manifestos en relació a l'educació formal:

Espais d'interlocució sobre educació formal

En el cas de l'Educació formal, el CNJC està present als següents òrgans:

  • Consell Escolar de Catalunya : El Consell Escolar de Catalunya és l'organisme superior de consulta i participació dels sectors afectats en la programació general de l'ensenyament no universitari dins l'àmbit de la Generalitat. 
  • Consell Interuniversitari de Catalunya: El Consell Interuniversitari de Catalunya és l'òrgan de coordinació del sistema universitari de Catalunya i de consulta i assessorament del Govern de la Generalitat en matèria d'universitats. Integra representants de totes les universitats públiques catalanes i de les privades reconegudes pel Parlament de Catalunya. El seu objectiu principal és facilitar la coordinació entre la comunitat universitària i l'Administració educativa.
  • Plenari Som Escola: El plenari de Som Escola, és l'espai on es reuneixen el conjunt d’entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu que, arran de les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya, s’han organitzat per refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.