Interculturalitat

Des del CNJC treballem per promoure la transversalitzaci√≥ de la perspectiva intercultural en el dia a dia de les nostres entitats i de la societat catalana. Volem que es reconeguin les difer√®ncies culturals, renunciem a un model cultural homogene√Įtzador que empobreix¬†la nostra cultura. Volem desenvolupar f√≥rmules de conviv√®ncia entre els diferents grups culturals des dels principis d'igualtat, de difer√®ncia i d'interacci√≥ positiva.¬† En aquest sentit, s‚Äôha pres part en espais de participaci√≥ i incid√®ncia com el Pacte Nacional per l‚ÄôImmigraci√≥ de Catalunya, al Pla Integral del Poble Gitano¬†i al Pla de Ciutadania i de les Migracions. L‚Äôobjectiu del CNJC √©s treballar per la igualtat de drets civils i pol√≠tics de tot el jovent. Amb aquest fi, tamb√© est√† adherit¬†a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme¬†i desenvolupa campanyes pr√≤pies d'incid√®ncia i sensibilitzaci√≥ contra el racisme i els discursos de l'odi.
 

Propostes sobre interculturalitat

En el camp de la interculturalitat,  el CNJC s'ha posicionat i treballa a favor del vot de les persones migrades i també dona suport a les campanyes contra el racisme, la islamofòbia, la gitanofòbia i els discursos de l'odi en general.
 

Resolucions:

Altres documents:

Accions sobre interculturalitat

2A √ÄGORA JOVE: JOVES D'OR√ćGENS DIVERSOS, CONSTRU√ŹM CIUTADANIA

La segona edici√≥ de l'√ÄGORA JOVE va tenir lloc els dies 28 i 29 de maig de 2011 a l'Alberg de Joventut del Masnou i es va celebrar sota el lema Joves d'or√≠gens diversos, constru√Įm ciutadania. La idea d'aquesta trobada era promoure una an√†lisi compartida de la realitat juvenil en relaci√≥ a la tem√†tica de la immigraci√≥ i la ciutadania, que permet√©s avan√ßar i aprofundir en el discurs, aix√≠ com identificar les idees b√†siques que comparteixen les entitats del CNJC sobre ciutadania, immigraci√≥ i participaci√≥ associativa.¬†
 
Posterior a la trobada es va posar en marxa una campanya de difusió, sensibilització i reflexió sobre diversitat ciutadana i participació associativa en entitats juvenils. Les principals accions que es van dur a terme en el marc de la campanya van ser: una jornada sobre diversitat i participació associativa, un vídeo de sensibilització i el monogràfic de la Revista Debat Juvenil. 

Subscriu-te!