En un món cada cop més globalitzat, parlar de xarxes internacionals i solidaritat internacionalista és un imperatiu si volem aconseguir la justícia global a partir de les activitats que fem localment. Com a CNJC, apostem per participar en espais de coordinació de joves d’arreu del món, prioritzant Europa i la zona del Mediterrani com a àrees més geogràficament estratègiques.

A m√©s, promovem una mirada decolonial en els projectes que fem conjuntament amb d‚Äôaltres entitats de l‚Äôeuromediterr√†nia per tal de construir juntes i horitzontalment activitats que es nodreixin de les experi√®ncies i coneixements de les participants, compartint fites i q√ľestionant-nos constantment en el proc√©s de cooperaci√≥.

 

G√ąNERE I MEDITERR√ÄNIA

Donat que a nivell local els nostres projectes que fan referència a la defensa dels drets de les persones discriminades i violentades per raó de gènere tenen un pes molt rellevant, creiem que la lluita per la igualtat de gènere i per acabar amb les violències masclistes també ha de ser una lluita comuna i que prengui especial importància com a estratègia a la Mediterrània. 

  • Cooperaci√≥ amb el S√†hara Occidental:¬†El CNJC i l‚ÄôUJSario tenim un conveni signat que enmarca la cooperaci√≥ amb el jovent dels campaments del S√†hara Occidental. Aquest conveni marca els objectius de visibilitzar i fer incid√®ncia local per recon√®ixer els drets fonamentals del poble sahrau√≠, a m√©s de compartir eines i recursos conjuntament per tal d‚Äôaprendre les unes de les altres. En aquest marc, el 2020 es realitzaran formacions per formadores del projecte ‚ÄúUnfollow a les viol√®ncies masclistes‚ÄĚ, que la seva guia ser√† tradu√Įda a l‚Äô√†rab.
  • Mediterranean University:¬†El CNJC participa hist√≤ricament de la MedUni,¬†on joves de tota la Mediterr√†nia comparteixen una setmana de formacions en tem√†tiques d‚Äôempoderament juvenil, just√≠cia global, defensa dels Drets Humans, etc. Cada any s‚Äôescull un tema marc per a totes les activitats, i diferents organitzacions i entitats coordinem formacions espec√≠fiques relacionades amb el tema global. Aquest 2020 treballarem amb joves de la Mediterr√†nia les viol√®ncies masclistes en entorns digitals des d‚Äôuna perspectiva intercultural.
REPRESENTACI√ď INTERNACIONAL

El CNJC participem en diferents espais internacionals representant el jovent de Catalunya i promovent els projectes locals que han tingut un major impacte arreu del territori. Creiem que √©s important visibilitzar les nostres bones pr√†ctiques i alhora, compartir i aprendre d‚Äôaltres entitats i pa√Įsos que tamb√© treballen tem√†tiques que afecten el jovent.

  • Network on Youth and Global Citizenship (North South Center): Som core partners de la xarxa creada pel North South Center del Consell d‚ÄôEuropa i principalment participem del desenvolupament de les Universitats (Mediterranean University) i d‚Äôalguns projectes de g√®nere.¬†
  • EuroMed Youth Network: La xarxa EuroMed Youth Network √©s un projecte que hem¬†impulsat i coordinat des del CNJC entre el 2016 i el 2018. El proc√©s de creaci√≥ s‚Äôha fet a partir de les trobades a les MedUni amb d‚Äôaltres entitats i consells regionals juvenils de la Mediterr√†nia on s‚Äôha definit l‚Äôestructura interna de la xarxa i els documents que la regulen.
  • European Youth Forum (YFJ):¬†El CNJC √©s fundador i membre de ple dret al YFJ, tot i que nom√©s tenim veu a les Assemblees Generals i Consell de Membres. El YFJ √©s una xarxa de consells locals, regionals i nacionals, que juntament amb la representaci√≥ d‚Äôentitats internacionals no governamentals, representa a la majoria del jovent organitzat d‚ÄôEuropa. La seva funci√≥ principalment √©s la incid√®ncia pol√≠tica als espais internacionals com el Parlament Europeu, l‚ÄôONU, etc.
JUST√ćCIA GLOBAL

Al CNJC treballem per una just√≠cia global entesa com la solidaritat internacionalista amb els pobles oprimits i invisibilitzats. Defensem que des de Catalunya s‚Äôha de fer incid√®ncia per a que l‚ÄôAdministraci√≥ P√ļblica participi activament de la defensa dels seus drets fonamentals i no perpetu√Į les opressions que pateixen, per exemple, promovent un consum m√©s coherent i conscient, lliure de violacions als drets humans arreu del m√≥n, entre d‚Äôaltres.¬†

D’altra banda, també defensem els interessos de les nostres entitats que treballen en cooperació internacional i en l’educació per la pau, per tal de promoure el seu reconeixement com a agents actius en la justícia global i el seu valor social en el context català.

Principalment treballem en els seg√ľents √†mbits:

  • Palestina
  • S√†hara Occidental
  • Consell de Cooperaci√≥ al Desenvolupament:¬†√Čs l‚Äô√≤rgan consultiu i de participaci√≥ de la comunitat catalana per al desenvolupament de l‚Äôactivitat de la Generalitat en l‚Äô√†mbit de la cooperaci√≥. Hi participem juntament amb altres entitats, fundacions, ONG i principalment hi fem incid√®ncia en els temes que les nostres entitats creuen prioritaris en el marc de la cooperaci√≥ internacional a m√©s d‚Äôaportar-hi el punt de vista juvenil.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l‚Äôav√≠s legal i la pol√≠tica de privacitat i autoritzo l‚Äėenviament de butlletins informatius, aix√≠ com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.