Salut

El CNJC treballa per promoure la prevenció, l’educació i la promoció de la salut entre les persones joves, amb l’objectiu de millorar les condicions de la seva presa de decisions i la percepció del risc. 
Per treballar en aquesta direcció el CNJC forma part de la Comissió Interdepartamental sobre Drogues, de la Comissió assessora de l'atenció maternoinfantil i de l'atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva, i també del Grup de Treball Joves i Sida del Departament de Salut.

Espais d'interlocució sobre salut

En el cas de la Salut, el CNJC està present als següents òrgans:

  • Comissió Interdepartamental sobre Drogues: Òrgan que té com a funció principal promoure el desenvolupament coordinat d’actuacions universals, selectives i indicades adreçades als diferents grups d’edat i de risc, atenent els diferents àmbits de treball, en matèria de prevenció del consum de drogues i de les problemàtiques associades. Té com a objectius incrementar la coordinació dels dispositius governamentals i no governamentals, facilitar la implementació i el seguiment del les actuacions definides en el Pla d’acció en prevenció, i acordar línies de finançament de les propostes elaborades en el marc de la Comissió.
  • Comissió Assessora de l'atenció maternoinfantil i d'atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva: Òrgan que té com a funcions assessorar en relació amb les accions que en matèria de l’atenció maternoinfantil i de l’atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva pretengui endegar el departament competent en matèria de salut i els organismes que en depenen o té adscrits, formular criteris i resoldre dubtes que, per mitjà dels òrgans del departament competent en matèria de salut, li plantegin els centres sanitaris, formular propostes per endegar línies d’actuació que han de ser desenvolupades, entre altres funcions.
  • Grup de treball joves i SIDA del Departament de Salut: el CNJC forma part d'aquest grup de treball creat en el marc del Programa per a la prevenció i assistència de la SIDA del Departament de Salut de la Generalitat. 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.