1 Amb amics/gues 2 Festes barri 3 A l'entitat 4 A la feina 5 Al carrer 6 Microdiscriminacions

Jo mai mai… #AssociativaMent

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, us proposem aquest minitest per reflexionar sobre les microdiscriminacions en l'àmbit de la salut mental i prendre major consciència de les nostres actuacions. Comencem? 

#Minimització. Conisteix en infravalorar la situació de l'altre precisament pel fet de tenir un trastorn de salut mental. No només es valora com quelcom lleu i sense importància, sinó que es transmet la idea de culpa, com si el trastorn depengués de la força de voluntat de la persona, en comptes del seu estat de salut.

Correcte. Pren la iniciativa i no tinguis por de preguntar com està. Potser en vol parlar, potser no, dependrà d’ell/a. També, pregunta-li com i quan pots ajudar: cada persona necessitarà suport en diferents moments i de diferents maneres. Parla, però sobretot, escolta i estigues obert/a.

#Vergonya. Aquesta microdiscriminació es dóna quan una persona, conscient del trastorn de salut mental d'una altra, l'insta a no compartir-ho amb els altres. Així, contribueix a invisibilitzar el fet de tenir un trastorn mental i mantenir-ho com un aspecte de la seva vida del qual avergonyir-se.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l‚Äôav√≠s legal i la pol√≠tica de privacitat i autoritzo l‚Äėenviament de butlletins informatius, aix√≠ com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.