SOS RACISME

Adre莽a: 
Rambla de Santa M貌nica, 10, 1a planta
08002 Barcelona Barcelona
Tel猫fon: 
93 301 05 97 / 93 412 00 34
SOS Racisme basa la seva actuaci贸 en la den煤ncia del racisme en totes les seves cares, ent猫s com la discriminaci贸 i la segregaci贸 per raons de color de pell, d鈥檕rigen, religioses o culturals. Ara b茅, tenim en compte que la lluita contra el racisme no pot anar a茂llada del context social si vol ser efica莽. Aix铆, calen profunds canvis estructurals en la nostra societat, acompanyats de pedagogia social i de pol铆tiques reals i eficients que tinguin una direcci贸 com煤: la conviv猫ncia en un marc d鈥檌gualtat, garantint la cohesi贸 social i desmantellant aix铆 la ideologia racista que impregna la nostra societat.

No ens hem d鈥檈stranyar si no podem parlar d鈥檜n model de cohesi贸 social quan la societat a la qual es tendeix i es fa tendir des de les institucions es basa en la segregaci贸, aix貌 茅s, l鈥檃partheid jur铆dic. El no reconeixement de tots els ciutadans troba el seu m脿xim exponent en la llei d鈥檈strangeria. Aquest fet mina la qualitat democr脿tica de la nostra societat, crea categories de ciutadans i 茅s motiu de fractura social.

SOS Racisme defensa el model de l鈥橢stat social. Per combatre el racisme social, s贸n indispensables un augment i una bona adequaci贸 i gesti贸 dels pressupostos socials i d鈥檌nversions de l鈥橢stat del Benestar. Aix铆, es podr脿 eradicar la visi贸 per la qual existeix una compet猫ncia pels recursos entre uns i els altres, aut貌ctons i immigrats: els problemes socials actuals s贸n comuns.

La pedagogia social s鈥檋a de concentrar en la sensibilitzaci贸 en mat猫ria d鈥檈stereotips, prejudicis i t貌pics. La por al canvi o el desconeixement de l鈥檃ltre han de ser compensats per evitar que el racisme social ocupi nous espais i l鈥檃ntiracisme pugui ser un car脿cter essencial de la nostra societat.

Finalment, calen pol铆tiques que garanteixin la igualtat d鈥檕portunitats, pilar del nostre sistema democr脿tic, com tamb茅 l鈥檈xig猫ncia als poders p煤blics d鈥檃ctuaci贸 contra les situacions de discriminaci贸 racista, incorporant a la pr脿ctica les normatives antidiscriminaci贸 europees. Aix铆, treballem per un model de societat que doni resposta als canvis en la composici贸 social i a la diversitat cultural des de la ciutadania plena, el la茂cisme, la igualtat d鈥檕portunitats i l鈥檃ntiracisme.

Localització

Subscriu-te!