18/11/2016

Nous recursos per identificar les violències de gènere i sexisme a les xarxes

El CNJC reivindiquem el paper clau que tenim el jovent per deixar enrere les actituds sexistes, el model patriarcal i avançar cap a la no-violència de gènere. Per això, amb motiu del pròxim 25 de novembre, Dia internacional contra les violències de gènere, hem començat a editar un conjunt de recursos centrats en les violències de gènere i el sexisme present a les xarxes socials, un dels principals canals de comunicació per a les persones joves actualment.

Les generacions, les formes de comunicar-nos i els mitjans tecnològics canvien, però el sexisme es manté i s’adapta a aquests nous canals de comunicació. Els mitjans virtuals tenen moltes potencialitats i alhora riscos que cal conèixer si volem assolir una comunicació inclusiva, lliure i no violenta.

Mitjançant els RECURSOS “Desconnecta’t de la #ViolènciaenXarxes” us podreu familiaritzar amb els principals riscos i potencialitats de les xarxes socials i Internet. Hem preparat infografies amb:

> Dades de context de la violència de gènere entre joves
> Recull de pros i contres de les xarxes socials
> Fitxes de les principals violències de gènere que es produeixen al món digital
> Consells per prevenir aquestes violències i planta’ls-hi cara

Aquests recursos s’ampliaràn amb els nous continguts i materials que es treballin durant les dues jornades formatives que organitzem també en el marc de la campanya d’aquest 25N: Desconnecta't de la violència.

 

Documents adjunts 
AttachmentSize
PDF icon guia_desconnecta_de_la_violencia.pdf4.04 MB

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.