28/11/2016

Ja està disponible la guia educativa “Entre terres”

La guia educativa sobre migracions a la mediterrània “Entre terres” ja es pot trobar a la xarxa. L’objectiu del material és dotar de recursos a les entitats educatives, escoles i instituts per tal d’abordar la temàtica de les persones refugiades amb els infants i joves des d’una perspectiva de transformació social i construcció de pau.

El nom de la guia vol rescatar el significat etimològic de la paraula mediterrània i oferir una visió de l'antic Mare Nostrum com a espai d’intercanvi, trobada i comunicació. El recurs ha estat elaborada per Stop Mare Mortum, Servei Civil Internacional i la cooperativa Eduxarxa amb el suport de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

La guia consta de cinc dossiers temàtics que aborden la crisi de les persones refugiades i els processos migratoris des de diferents òptiques: Mare Mortum, Drets Humans, Racisme, Gènere i LTBI i Transformació Social. Cada dossier ofereix una petita introducció teòrica i tres propostes d'activitats dirigides a infants i joves de diferents edats: de 9 a 12 anys, de 13 a 16 i de més de 17 anys. A la pàgina web, també s’hi poden trobar les propostes educatives dividides per franges d’edat i els cinc dossiers en versió PDF. En total, la guia compte amb 15 propostes d’activitats.

Els dossiers van acompanyats d’una guia didàctica per educadors i educadores que explica els continguts del recull. A més, ofereix els recursos educatius en xarxa i referències d’altres activitats educatives, documents, enllaços, projectes i vídeos relacionats amb el fenomen migratori i altres temes com el racisme o els drets humans. 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.