27/11/2017

L’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut guanya el Premi 1% 2017

L’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut ha guanyat el Premi 1% 2017 que el CNJC atorga a projectes de transformació global. El CNJC va resoldre atorgar el premi, dotat de 4.212.03€, en el context del Comitè Executiu el passat 11 de novembre, al projecte “SCORA-X Change Catalonia”.

Aquest projecte promou la formació en salut i drets sexuals i reproductius de les persones joves a partir del treball en les àrees de sexualitat, salut maternal, gènere, VIH i SIDA, entre d’altres, des d’una perspectiva de salut global. Diversos estudiants de ciències de la salut de Catalunya, juntament amb participants internacionals, hauran d’adquirir experiència en la facilitació de dinàmiques formatives sobre la temàtica, a més d’elaborar i portar a la pràctica projectes que promoguin la salut sexual i reproductiva en el seu territori.

El jurat ha atorgat el premi al projecte “SCORA-X Change Catalonia” amb una puntuació ponderada de 8.19/10. El jurat ha estat format pel secretariat del CNJC, la referent tècnica del CNJC i dues persones expertes en salut sexual i reproductiva:

Elena Longares: Activista LGBTI, fa sis anys que participa i/o porta projectes relacionats amb la salut sexual del col·lectiu LGBTI a diverses entitats (Coordinadora LGTB de Catalunya i Gais Positius). També ha dirigit l'informe de l'Estat de la LGBTI-fòbia a Catalunya de l'OCH els anys 2015 i  2016, i és membre de LesBiCat (grup de dones lesbianes i bisexuals de Catalunya) i de la Campanya feminista pel dret a la reproducció assistida.

Jordi Baroja: amb experiència professional vinculada a l'àmbit de la salut ja sigui en consultories o en entitats del tercer sector d'àmbit estatal o internacional (Tailàndia, Senegal, Brasil, Mèxic i Bahrain). Des del 2015 dirigeix el Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats (CJAS) de Barcelona -vinculat a l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears- on es treballa directament atenent adolescents i joves en tot allò relacionat amb la salut sexual, incloent la prevenció, detecció i tractament de les ITS. La seva visió i treball s'emmarca dins dels Drets Sexuals i Reproductius i des d'una mirada feminista.

L’any anterior el premi el va aconseguir el projecte “En Trànsit” de l’Associació Jis.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.