Actualitat

29/01/2018

#MouteAmbConsciència! El jovent aposta per un model de mobilitat sostenible

El passat mes de juny de 2017, el CNJC vam aprovar la resoluci√≥ ‚ÄúEl jovent organitzat es mou per una mobilitat sostenible‚ÄĚ. Per tal de fer efectives les nostres demandes, aquest mes de gener engeguem una campanya de sensibilitzaci√≥ per conscienciar el jovent de la import√†ncia d‚Äôuna mobilitat sostenible, accessible i responsable.

M√©s del 50% de les persones joves es desplacen per motius de feina o estudis, i la majoria ho fan en transport p√ļbic. De fet, el jovent √©s el col¬∑lectiu que m√©s l‚Äôutilitza. El mateix passa amb la bicicleta. Tot i aix√≠, en termes generals, el vehicle privat motoritzat segueix sent l‚Äôopci√≥ m√©s escollida pel conjunt de la societat, i aix√≤ provoca una s√®rie de conseq√ľ√®ncies negatives: contaminaci√≥, problemes de salut a causa de la mala qualitat de l'aire, alta mortalitat a la carretera, espai p√ļblic monopolitzat pel vehicle privat, embussos i cues. Tamb√© caldria destacar que la joventut comparteix m√©s el cotxe que la resta de la poblaci√≥.

A partir d’un estudi que vam dur a terme el curs 2016-2017 sobre la mobilitat juvenil, hem arribat a la conclusió de la importància de la implicació de les persones joves en la transformació del model de mobilitat actual. El jovent és el principal motor de canvi que pot subvertir la situació actual i generar noves maneres de moure’s més ecològiques, però també més favorables a la diversitat i a la cohesió social. Per aquest motiu el nostre consell és clar: #MouteAmbConsciència!

Al llarg d’aquesta campanya anirem publicant diferents infografies i informacions a través dels comptes del Consell a Facebook, Twitter i Instagram. També podeu trobar tot el material adjuntat en aquesta pàgina.

Per √ļltim, volem presentar-vos el puzzle de la mobilitat juvenil sostenible i accessible amb tota la informaci√≥ que hem recollit el darrer any 2017.

 

 

Descarrega’t el joc de les famílies!

 

Subscriu-te!